Meer over de Drone Challenge

Achtergrond
Vanaf 22 februari 2024 organiseren Fontys Hogescholen, Summa College, Avans Hogeschool en een aantal BIC bedrijven de 3e editie van de Drone Challenge. Fontys,  Summa, Avans en BIC bedrijfsleven werken in deze challenge samen. Om onderwijs en praktijk op een vernieuwende manier te verbinden en te creëren met het ecosysteem van de BIC (Brainport Industries Campus) een hybride leeromgeving.

Fontys, Summa en Avans zetten met deze challenge in op het stimuleren van interdisciplinair samenwerken tussen MBO en HBO studenten. En ook kennismaken en kennisdeling tussen de docenten van de onderwijsinstellingen is een belangrijke opgave. Het doel is om een meerjarig challenge programma te ontwikkelen, waarbij de opbrengsten van eerdere edities  gebruikt kunnen worden voor de nieuwe editie.

De Drone Challenge vindt plaats binnen het ecosysteem van Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Studenten en docenten krijgen de mogelijkheid om de expertise en de faciliteiten van de fieldlabs te ontdekken  en in te zetten. Teams  produceren daar ook onderdelen voor hun transportdrone.

Studenten van Fontys Hogescholen, Summa College en Avans Hogeschool dagen we uit om onder leiding van coaches en experts in teamverband een transportdrone te bouwen in de periode tussen medio februari en begin juli 2024. Deze challenge sluiten we af met een finaledag waarbij de teams in wedstrijdverband opdrachten moeten uitvoeren met de zelf gebouwde drone.

De opzet van de Drone Challenge
Studenten uit MBO en HBO onderwijs kunnen zich aanmelden voor deelname. We stellen maximaal 7 teams samen. Een team bestaat uit 4 personen. Het streven is om MBO en HBO studenten te mixen in teams.
De 1e bijeenkomst vindt 8 februari plaats. Je ontmoet jouw teamgenoten en krijgt informatie over de opdrachten. Nadat je elkaar beter hebt leren kennen, stel je als team een projectaanpak op. Het Team Drone Challenge geeft je advies over jullie projectaanpak en bepaalt of je verder kan naar de volgende fase. Elke fase heeft activiteiten op het gebied van schetsen, ontwerpen, prototypen, testen en bouwen. Jullie doel is om een transportdrone te ontwikkelen die vooraf aangegeven opdrachten kan uitvoeren. Op de finaledag in de eerste week van juli neem je met je team deel aan de wedstrijd en strijd je met de andere teams om de prijzen.  

Tijdens de gehele challenge word je ondersteund door experts en coaches. Je krijgt materialen om je transportdrone te bouwen en je krijgt toegang tot de fieldlabs op de Brainport Industries Campus. Bekijk de after movies om hier een beeld van te krijgen. 

Wat levert het je op?

Innoveren

Met je team bouw je aan vernieuwende oplossingen. Ervaring is niet vereist.

Netwerken

Ontmoet co-creators, nieuwe vrienden en maak kennis met potentiële werkgevers voor stage- en afstudeeropdrachten.

Leren

Van elk innovatie-evenement leer je. Van coaches, domeinexperts en collagedeelnemers. Ontdek de mogelijkheden